sábado, diciembre 09, 2006

DISCURS INAUGURACIÓ CONGRÉS DE FIRES DE CATALUNYA: "LES FIRES I LA CUINA"


Benvinguts a tots al 13è Congrés de Fires de Catalunya.

El dia 20 de novembre va sortir a la prensa que els cuiners catalans havien aconseguit 5 estrelles michelin més i que ja en tenim 38 a tota Catalunya. Mai la cuina catalana s’hagués pensat arribar amb un nivell tant alt.

La professionalització d’un element tant quotidià com la cuina és el que fa que aquestos guardons surtin de l’habitual, del que estem acostumats.

El mateix ens passa a les fires, que moltes provenen d’una tradició que flueix des de fa molts anys i això fa que aquestes esdevinguin un referent molt quotidià i tot radica en aquesta professionalització.

Aquesta puntuació la fan sota criteris de: qualitat del producte, domini del punt de cocció i del gust, personalitat de la cuina, relació qualitat-preu i constància que s’amotllen perfectament a les fires.

Estic segura, que el nivell firal a Catalunya en aquests moments permet optar al reconeixement d’aquestes estrelles, tenim el material suficient per ser referents a nivell mundial. De vegades haurem de ficar el barret de cuiner en llocs insospitats però el que ens cal és innovació i creativitat per fer-ho tot plegat.

Us he de dir, que hem preparat aquest Congrés amb entusiasme, buscant els millors ingredients per a que cadascú de vosaltres pugui trobar els plats i les combinacions que vaguin be a la vostra fira.

Per tant, és el meu desig i el de tot l’equip organitzador que trobeu amb aquest Congrés els ingredients necessaris perquè quan arribeu a casa pugueu cuinar una bona fira.

BON CONGRÉS!!

Elisenda Martínez i Batalla
Presidenta Comité Executiu Congrés de Fires de Catalunya

No hay comentarios: