jueves, julio 03, 2008


RECEPTES FIRALS- 3

Continuant amb la idea, us envio la part tercera de les “RECEPTES FIRALS”:

¿QUINES DATES FIXAREM?

• Alhora d’escollir les dates, hem d’anar molt en conte i consultar el calendari firal establert per tal de no solapar-nos amb altres fires.

• Crec que la data és un tema clau i molt important per a l’èxit o el fracàs d’una fira (ex: si coincidim amb una fira propera de molt més abast que la nostra els possibles expositors és molt probable que vaguin a l’altra abans que a la nostra).

• Registrar-la al Registre d’Activitats Firals de la Generalitat, això ens permetrà poder incloure-la dins del seu calendari ( els documents per poder-ho fer també els trobareu a la seva web).



¿QUIN NOM LI FICAREM?

• Que no sigui repetitiu, que sigui únic, així ens evitarem comparacions i confusions.

• Que sigui curt i clar.

• Un cop creada i consolidada també ens podem plantejar registrar-la per tal d’evitar que ens la copiïn.

• Existeixen innumerables tècniques de creativitat per ajudar a generar noves idees i conceptes, des de les més conegudes, com ara el brainstorming, fins a d’altres més desconegudes per al gran públic, com la biònica, passant pels mapes mentals, l’scamper, el mètode dels sis barrets de De Bono, la llista d’atributs, la tècnica Da Vinci, la tècnica Dalí, la relaxació, les analogies, el mètode Delfos, l’anàlisi morfològica, etc.


¿ON LA UBICAREM?

• Dins d’un recinte interior? Poliesportiu, carpa per l’ocasió (algunes Diputacions disposen de carpes grans que ens poden sortir per més bon preu)... o dins d’un recinte exterior?
• Hem de tenir en compte l’època de l’any que tindrà lloc: primavera, estiu, tardor o hivern i pensar en les inclemències meteorològiques de cada estació per preveure calefacció o refrigeració si és el cas.
• Tenir en compte a l’hora de la ubicació si està pròxim o lluny de la població.
Tipus de carpes o estands que volem utilitzar (podem consultar diferents empreses per contrastar preus i qualitats).
Àrees d’aparcament properes.

Continuarà...

Elisenda Martínez i Batalla
Assessoria Firal- Telf. 669.180.331


RECETAS FERIALES- 3
Continuando con la idea, os envío la parte tercera de las Recetas Feriales.

¿Qué fechas fijaremos?

En el momento de escoger las fechas, tenemos que vigilar y consultar el calendario ferial establecido, para no solaparnos con otras ferias de la misma temática.

Las fechas son un tema clave y muy importante para el éxito o el fracaso de una feria ( ej: si coincidimos con una feria próxima a nuestra población, lo más probable que no obtengamos los mismos resultados a la hora de captar los posibles expositores).

¿Que nombre le pondremos?

Que no sea repetitivo, que sea único, así nos evitaremos comparaciones o confusiones.

Que sea corto y claro.

Una vez creada y consolidada también nos podremos plantear registrarla para evitar copias no deseadas.

Existen innumerables técnicas de creatividad para ayudar a generar nuevas ideas y conceptos, desde las más conocidas, como el brainstorming, hasta otras de más desconocidas para el gran público, como la biónica, pasando por los mapas mentales, el scamper, el método de los seis sombreros de Edward de Bono, la lista de atributos, la técnica Da Vinci, la técnica Dalí, la relajación, las analogías, el método Delfos, el análisis morfológico, etc.
Continuará...
Elisenda Martínez Batalla
Telf. 669.180.331
wwwassessoriafiral.blogspot.com


2 comentarios:

Anónimo dijo...

Thank you for this blog. Thats all I can say. You most positively have created this blog into something thats eye gap and necessary. You clearly grasp most regarding the topic, youve lined such a lot of bases. nice stuff from this a part of the net. Again, thanks for this blog.

Anónimo dijo...

Fantastic internet page, styles particularly nice. If you'd like look at it standing in the search engines in fact, you’re going to need to construct urls.