miércoles, junio 04, 2008

"RECEPTES FIRALS-2"
Tal i com us vaig comentar, us envio la continuació de les "Receptes Firals" per tal d’ajudar-vos a millorar la gestió de les fires aquesta és la segona part de tot un seguit de pautes que crec us ajudaran a planificar-les i a minimitzar les dificultats que us puguin sorgir derivades de l’organització de les mateixes.


POLÍTICA DE PRODUCTE
Hem d’estructurar un producte firal que respongui a les expectatives tant de l’oferta com de la demanda:

- ¿Quin tipus de fira volen fer i perquè?
- ¿ N’hi ha alguna amb característiques similar dins del nostre entorn geogràfic?
- ¿Quin nom li ficarem?
- ¿ Quines dates fixarem?
- ¿On la ubicarem?
- ¿Quins son els nostres objectius?
- ¿Quins seran els nostres possibles expositors?
- ¿ Quins seran els nostres possibles visitants?...

¿Quin tipus de fira volen fer i perquè?

• Haurem d’analitzar les arrels històriques de la nostra població, ciutat, entorn geogràfic. Sempre és important vincular la fira al territori.

Productes típics de la nostra zona o de l’àrea d’influència.

• Un cop establerts els criteris hem de comparar totes les ofertes possibles consultant les possibles fires que es facin del mateix sector en concret.


¿ N’hi ha alguna amb característiques similar dins del nostre entorn geogràfic?

• Si hi ha més fires de la mateixa temàtica dins de l’àrea no és aconsellable repetir ja que una enfonsarà l’altra i a la inversa.
• Hem de ser originals i trencadors a l’hora d’escollir una fira i evitar oferir una oferta repetitiva.
Analitzar l’oferta i la demanda existent. És necessari analitzar el mercat al que volem arribar, identificant i satisfent les necessitats tant de possibles expositors com de visitants.
Ser conscients dels productes que tenim a la zona ( ex: no pretenguem per exemple la fira de l’oli i dins del nostre territori no disposar de cap olivera).

Continuarà...

Elisenda Martínez i Batalla
asfiral@gmail.com
Telf. 669.180.331
wwwassessoriafiral.blogspot.com

“RECETAS FERIALES”

Como os comenté, envio la continuación de las "RECETAS FERIALES" con la finalidad de ayudaros a mejorar en la gestión de las ferias. Esta es la segunda parte de toda una serie de pautas que creo que os ayudaran a planificarlas y a minimizar las dificultades que os puedan surgir derivadas de la organización de las mismas.

POLÍTICA DE PRODUCTO

Tenemos que estructurar un producto ferial que responda a las expectativas tanto de la oferta como de la demanda:

¿Qué tipo de feria queremos hacer y porqué?
¿Hay alguna de características similares dentro de nuestro entorno geográfico?
¿Qué nombre le pondremos?
¿Qué fechas fijaremos?
¿Cuales son nuestros objetivos?
¿Quiénes serán nuestros posibles expositores?
¿Quiénes serán nuestros posibles visitantes?...

¿Qué tipo de feria queremos hacer y porqué?

Ø Tendremos que analizar las raíces históricas de nuestra población, ciudad, entorno geográfico. Siempre es importante vincular la feria al territorio.

Ø Productos típicos de nuestra zona o área de influencia.

Ø Una vez establecidos los criterios, tendremos que comparar todas las ofertas posibles consultando las ferias que tengan lugar del mismo sector en concreto.

¿Hay alguna de características similares dentro de nuestro entorno geográfico?

Ø Si hay más ferias con la misma temática dentro del área NO es aconsejable repetir, ya que una hundiría a la otra y viceversa.

Ø Tenemos que ser originales y rompedores a la hora de escoger una feria y evitar ofrecer una oferta repetitiva.

Ø Analizar la oferta y la demanda existente. Es necesario analizar el mercado al que queremos llegar, identificando y satisfaciendo las necesidades tanto de posibles expositores como de visitantes.

Ø Ser conscientes de los productos que tenemos en la zona ( ej: no pretendamos por ejemplo hacer la feria del aceite si en nuestro territorio no hay olivos…).

Elisenda Martínez i Batalla
asfiral@gmail.com
Telf. 669.180.331
wwwassessoriafiral.blogspot.com

No hay comentarios: