jueves, mayo 15, 2008

IMPACTE ECONÒMIC DEL MOVIMENT FIRAL A CATALUNYA

Aquest treball s’ha realitzat en el marc d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recerca ORLA de la Universitat Pompeu Fabra.

L’equip investigador ha estat dirigit i coordinat per Carles Murillo (UPF) i han intervingut Ezequiel Baró (UB), com investigador encarregat dels càlculs de l’impacte econòmic, Cinthya Villafaña en l’aplicació informàtica i Maria Laura Arrossa, Conxa Packard, Carlos Vargas i Leo Irigoyen (UPF) en la recollida de informació i estimacions de la despesa.

Us en faig un resum:

El nombre de visitants, per l’any 2006, és de 10.885.334, el d’expositors és de 42.851 amb una superfície neta ocupada de 1.818.380 metres quadrats. Pel que fa a la despesa corrent dels visitants i expositors a les fires de Catalunya, l’any 2006, les estimacions permeten destacar que la despesa en alimentació (26,6%) i allotjament (23,8%) suposen les partides més importants. La despesa corrent dels visitants i expositors s’estima, en un total de 1.273,6 d’euros.

L’efecte directe de la despesa de consum sobre la producció és igual a 1.172 milions d’euros, mentre que l’efecte total, també sobre la producció, és igual a 1,727 milions d’euros. L’efecte multiplicador de la despesa corrent dels visitants i expositors sobre la producció és , en definitiva, igual a 1,473, que no és un altre cosa que la proporció entre els efectes totals de la despesa i l’efecte directe.

Hi ha moltes més dades que poden ser interessants de valorar si voleu ampliar la informació podeu consultar la web del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya: http://www.gencat.cat/ ( a l’apartat de comerç hi trobareu l’estudi).

Elisenda Martínez i Batalla
asfiral@gmail.com
Telf. 669.180.331
wwwassessoriafiral.blogspot.com
IMPACTO ECONÓMICO DEL MOVIMIENTO FERIAL EN CATALUÑA

Este trabajo ha sido realizado con un convenio de colaboración entre el Departamento de Innovación, Universidades y Empresa de la Generalitat de Cataluña y el Centro ORLA de la Universidad Pompeu Fabra.

El equipo investigador ha sido dirigido y coordinado por Carles Murillo (UPF) y han intervenido Ezequiel Baro (UB), como investigador encargado de los cálculos del impacto económico, Cinthya Villafaña en la aplicación informática y Maria Laura, Conxa Packard, Carlos Vargas y Leo Irigoyen (UPF) en la recopilación de información.

Os hago un resumen del mismo:

El número de visitantes, para el año 2006, es de 10.885.334, el de expositores de 42.851 con una superficie neta ocupada de 1.818.380 metros cuadrados. En cuanto al gasto de los visitantes y expositores en las ferias de Cataluña, el año 2006, las estimaciones permiten destacar que los gastos en alimentación (26,6%) y alojamiento (23,8%) suponen las partidas importantes. El gasto corriente de visitantes y expositores se estima en un total de 1.273,6 euros.

El efecto directo en el gasto de consumo sobre la producción es igual a 1.172 millones de euros, mientras que el efecto total, también sobre la producción, es igual a 1.727 millones de euros. El efecto multiplicador del gasto de los visitantes y expositores sobre la producción, es en definitiva igual a 1.473 que no es más que la proporción entre los efectos totales del gasto y el efecto directo.

Hay muchos más datos que pueden ser interesantes de valorar si quieren ampliar dicha información pueden consultar la web del Departamento de Innovación, Universidades y Empresas de la Generalitat de Catalunya: www.gencat.cat (en el apartado de comercio encontraran el estudio).

Elisenda Martínez Batalla
asfiral@gmail.com
wwwassessoriafiral.blogspot.com
Telf. 669.180.331

No hay comentarios: